top of page

Webshop audit

Webshop audit

Alapvető és jelentős változást hozott az e-kereskedelem, így különösen a webshopok életébe a 2014.06.13-án hatályba lépett új, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26) számú Kormányrendelet, amellyel egy időben hatályát vesztette az üzleten kívül a fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet, és a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet.

 

Többek között a fenti változások miatt is különösen fontos a webshopok, weboldalak, mobil applikációk esetén, illetve az ezeket üzemeltető gazdasági társaságok számára, hogy a webshop ÁSZF megfeleljen a mindenkori elektronikus kereskedelmi

 

 • jogi,

 • fogyasztóvédelmi,

 • és adatvédelmi szabályozásoknak, hiszen a kiszabható különböző - fogyasztóvédelmi, adatvédelmi, stb.- bírságok összege a több százezer, de akár a több millió forintot is elérheti.

A fentieken kívül elengedhetetlen továbbá, hogy

 

 • megfelelő adatvédelmi szabályzattal, illetve tájékoztatóval rendelkezzenek;

 • az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentkezzenek;

 • szükség esetén adatvédelmi tanácsokat kérhessenek, illetve szakképzett belső adatvédelmi felelőssel rendelkezzenek;

 • a webshop, weboldal vagy mobil applikáció megfelelő, a rendeletben szabályozott tartalommal bíró impresszummal, kapcsolat felvételi adatokkal (űrlap, e-mail, stb.), illetve elállási jogról szóló nyilatkozattal, panaszkezelési jegyzőkönyvvel rendelkezzen.

Webshop audit szolgáltatásunkat hagyományos kereskedelmi tevékenységet folytató webshopok mellett kínáljuk hotelek, online megrendelést és kiszállítást nyújtó éttermek részére is.

 

Miért a Factotum Invest Kft?

Mert a Factotum Invest Kft. rugalmas és az Önök számára leginkább megfelelő keretek között kíván megoldást nyújtani a törvényben meghatározott kötelezettségeik teljesítésére.

 

Mert költséghatékony és könnyen használható megoldásokat biztosítunk Önöknek, amelyeket profi szakemberek készítenek el.

 

Mert az általunk elkészített szabályzatok, tájékoztató, dokumentumok és tanácsok szakmai megfelelőségéért garanciát vállalunk, amelyben partnerünk az Aegon Magyarország Biztosító Zrt.

 

Amit kínálunk...

Cégünk minden partnerével hosszú távú, mindkét fél megelégedésére szolgáló együttműködésre törekszik. Mindezek figyelembe vételével olyan együttműködést javaslunk, amely az Önök ajánlatkérésével összhangban, megbízásos keretek között biztosítja a törvényben Önök számára előírt kötelezettségeknek való megfelelőséget, ugyanakkor a későbbiekben rugalmas lehetőséget biztosít annak módosítására, bővítésére és esetleges további együttműködésre is. A webshop audit szolgáltatás keretében vállaljuk, hogy

 

 • áttekintjük és ellenőrizzük a jelenlegi dokumentumokat, nyilatkozatokat, szabályzatokat, tájékoztatókat;

 • szakképzett jogászunk javaslatot tesz, illetve igény szerint elkészíti a mindenkori elektronikus kereskedelmi jogi szabályozásoknak megfelelő

 • jogi (ÁSZF, impresszum)

 • fogyasztóvédelmi (elállási jogról szóló nyilatkozat, panaszkezelési jegyzőkönyv, szavatossági igény kezeléséhez szükséges jegyzőkönyv)

 • és adatvédelmi anyagokat (adatvédelmi tájékoztató, szabályzat, az adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentést)

bottom of page